THE METROPOLITAN OPERA GUILD PODCAST

The Metropolitan Opera na svojoj online platformi komunicira sa publikom na različite načine. Prateći savremene tokove i razvoj digitalnih medija, The Metropolitan Opera je osmislila podkast, The Metroplitan Opera Guild Podcat, koji je dostupan na njihovom sajtu i na različitim striming servisima, kao što su Apple Podcast, Spotify, iTunes, Google Play Music, soundcloud.com i sl.

Šta može da se čuje na The Metropolitan Opera Guild Podcast?

The Metropolitan Opera Guild Podcast zasnovan je na osnovu operskih naslova tekuće sezone MetOpere. To podrazumeva da se u podkastima puštaju snimci iz opera i razgovori o operama koje se u tekućoj sezoni nalaze na repertoaru MetOpere. Svaki Met live in HD ima svoj odgovarajući podkast objavljen u nedelji koja prethodni emitovanju opere. U razgovor su uključeni operski umetnici koji govore o svom radu u procesu stvaranja opere, kao i o svom viđenju i tumačenju određenih delova opere ili likova.

Šta je Podcast?

Podkast se najlakše opisuje kao radio serija koja može da sluša u svakom trenutku. Ljudi najčešće slušaju podkaste preko aplikacija kao što je iTunes na svom pametnom telefonu ili tabletu; međutim, može da se sluša i na računaru. Kada se objavi, epizoda podkasta može da se preuzme i sluša neograničen broj puta. Svaka epizoda ostaje dostupna za preuzimanje tokom čitavog trajanja serije podkasta.

Uronite u svet The Metropolitan Opera Guild Podcast klikom na jedan od sledećih linkova:

https://www.metguild.org/MOG/For_The_Community/Lectures/Podcast/Metropolitan_Opera_Guild_Podcast.html?TM=12menuid=133

https://soundcloud.com/met-opera-guild

Izvor: The Metropoliten Opera Guild