Mladen Prodan

Mladen Prodan, tenor, Srednju muzičku školu ,,Savo Balaban“ završio je u Prijedoru.

U tom periodu osvaja mnoge nagrade kako iz solo pjevanja, tako i iz solfeđa. Neke od najvažnijih su prva nagrada na takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu 2011. godine, specijalna nagrada na republičkom takmičenju u Banja Luci 2013. godine, prva nagrada iz solfeđa na republičkom takmičenju 2010 i 2012 i druge.

Potom upisuje Studije solo peevanja na FMU u Beogradu u klasi prof. Ljudmile Gros Popović.

U toku studija na FMU takođe je osvajao prve nagrade na takmičenju „Nikola Cvejić“ u Rumi 2014. i 2017, na takmičenju „Petar Konjović“ u Beogradu 2014. godine, na takmičenju „Bruna Špiler“ u Herceg Novom 2016. godine i na takmičenju „Lazar Jovanović“ u Beogradu 2021. godine.

Laureat je takmičenja Vera Vitkai Kovač u Novom Sadu 2017. godine.

Dobitnik je nagrade iz fonda „Jelene Mihajlović“ za najperspektivnijeg mladog pevača na FMU za 2014. godinu i nagradu iz fonda „Anita Mezetova“ za najvišu prosečnu ocenu u toku studija na studijskom programu za solo pjevanje u školskoj 2016-2017. godini. 

Pevao je solo u Misi Kriolja sa horom FMU i III, V i VI rukovet Mokranjca sa horom „Colegium musicum“. Izveo ciklus pjesama „Putovanja i razgovori“ koji je komponovala mlada kompozitorka Stanislava Gajić.

U sklopu Operskog studija FMU koji vodi prof. Dragana Radaković tumačio je ulogu Mujezina 2014. godine u operi na Na uranku  S. Biničkog, a godinu kasnije i ulogu Ajzenštajna  u opereti Slepi miš J. Štrausa. Takođe je izveo lik Đenara iz opere Maddalena Sergeja Prokofjeva. Godine 2017. je tumačio ulogu Almerika iz opere Jolanta P.I. Čajkovskog u okviru Operosa Montenegro Festivala. Iste godine je izveo tenorski solo u IX simfoniji L.V. Betovena pod dirigentskom palicom Bojana Suđića.

U okviru Operosa Montenegro opera festivala 2018. godine  je izveo ulogu Remendada iz opere Karmen.
Završio je master studije na FMU u klasi prof. Nikole Mijailovića.

Godine 2021. je tumačio ulogu Šojzala iz opere Šarlatan u Isniju u Minhenu pod dirigentskom palicom Hans-Kristijana Hojzera. Tumačio je i lik Don Otavia u skraćenoj verziji opere V.A. Mocart Don Đovani, a u predstavi Karmen koja je izvedena u okviru „Beograda na vodi“ tumačio je lik Remendada.

U Minhenu i Štutgartu tokom 2022. godine izvodi ulogu Princa iz opere Zaljubljen u tri pomorandže Sergeja Prokogjeva pod dirigentskom palicom Hans-Kristijana Hojzera.

Pohađao je majstorski kurs Tomasa Hempsona 2019. godine u Vaiblingenu, Nemačka, majstorski kurs Srboljuba Dinića 2021. godine u Beogradu, kao majstorski kurs koji je vodio Topi Leptihu u Minhenu 2022. godine.