Matija Arnautović

Matija Arnautović, bariton, rođen je u Šapcu 2001. godine, gde je završio Srednju muzičku školu Mihailo Vukdragović u klasi profesora Marije Mitić Vasić.

Sada je student Fakulteta muziče umetnosti u Beogradu u klasi profesora dr um. Violete Pančetović Radaković. Dobitnik je nagrade Miroslav Čangalović 2022. godine, za postignute uspehe na operskoj sceni. Debituje 2022. godine u operi Hajde da napravimo operu/Mali dimničar, Bendžamina Britna, kao Crni Bob i Tom.

Dobitnik je nekoliko nagrada na takmičenjima, od kojih je značajno izdvojiti prvu nagradu u Skoplju na internacionalnom festivalu Polyhymnia. Sa udruženjem Visoko C učestvovao je u nekoliko operskih predstava za decu kao što su: Čarobna frula (Sarastro), Mačak u čizmama (Ljudoja i stariji brat) i Baš-Čelik (Div). Polaznik je Letnje operske škole u Ečkoj 2021. godine i 2022. godine u Novom Bečeju u organizaciji udruženja Muzičko opersko teatarska organizacija MOTO (Beograd). Trenutno radi na pripremi moderne opere Čista voda, Olge Janković, koja će biti premijerno izvedena u Malom pozorištu Duško Radović.