INTERNACIONALNO TAKMIČENJE VINCENZO BELLINI

Konkurs VINCENZO BELLINI

Međunarodno vokalno takmičenje Vincenzo Bellini je prvo svetsko takmičenje u belkantu gde umetnici pokazuju svoje glasove i takmiče se za glavnu nagradu koju osvaja jedan pobednik. Naša misija je da otkrivamo neotkrivene talente i promovišemo vokalne umetnike koji pokazuju izuzetne mogućnosti i posebnu sklonost za repertoar belkanta.

Takmičenje je osmišljeno tako da prikaže belkanto glasove i fokusira se na sam glas, a ne na prethodno obrazovno ili radno iskustvo. Ne zahtevamo biografije da bi se takmičari na osnovu njih takmičili, već ih procenjujemo na osnovu kvaliteta glasa. Nastojimo da otkrijemo nove talente koji su spremni da zakorače na najveće svetske operske scene i ostvare uspešnu međunarodnu karijeru specijalizujući se za belkanto.

Takmičenje je otvoreno za sve – želimo da zahteve svedemo na minimum u potrazi za neotkrivenim talentima, uključujući i one koji možda nemaju obimnu biografiju. Starosne granice ne postoje, ne zahteva se podnošenje biografija. Pošto je ovo prva godina takmičenja, naknade za prijavu ne postoje.

PRIJAVA NA TAKMIČENJE

Da biste se prijavili na takmičenje, pošaljite e-mail na contact@vincenzobellinicompetition.com do 1. maja 2022, uključujući sledeće:

  1. Ime i prezime
  2. Naslov italijanske belkanto arije sa kojom aplicirate, naslov operu iz koje je arija i ime i prezime kompozitora
  3. Audio fajl (mp3 format) ili video link sa snimkom italijanske belkanto arije koju vi izvodite (YouTube video link sa video postaviti sa opcijom javno kako bi žiri mogao da ga pogleda)
  4. Vašu fotografiju za promotivnu potrebe ako postanete finalista ili dobitnik glavne nagrade

Prijavom na naš konkurs, dozvoljavate da koristimo vaše ime, ličnost i materijale koje ste podneli za promocije na veb stranici, društvenim mrežama. Takođe dajete saglasnost da vaš video vide i čuju operske kuće, direktori kastinga, menadžerske kompanije i drugi profesionalci.

NAGRADE

Svi finalisti će dobiti sertifikata kao priznanje za njihova postignuća, i biće predstavljeni na internet stranici takmičenja, društvenim mrežama i dobiće priliku da ih videc i čuju operske kuće, direktori kastinga i menadžerske kompanije.

​Laureat takmičenja i dobitnik glavne nagrade osvojiće 5.000 USD, nagradu u znak priznanja za dostignuće. Biće predstavljen na našoj internet stranici i društvenim mrežama, a takođe će dobiti specijalnu promociju i vidljivost pri najvećim operskim kućama i direktorima kastinga.

Više informacija o takmičenju pogledajte klikom na sledeći link.

Dodaj komentar