19. MEĐUNARODNO TAKMIČENJE SOLO PEVAČA „LAZAR JOVANOVIĆ“

Međunarodno takmičenje solo pevača "Lazar Jovanović"
Međunarodno takmičenje solo pevača "Lazar Jovanović"

Organizacija Kulturni element najavljuje 19. po redu, Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović” koje će biti održano od 9. do 12. juna u Zadužbini Ilije M. Kolarca. Kao i prethodnih godina takmičenje se održava u Kolarčevoj zadužbini, a glavna nagrada za laureata takmičenja je solistički koncert sa orkestrom na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine, uz finansijsku nagradu u iznosu od 500 evra. Ove godine eminentni žiri čine Arijana Điliani Filip (Hrvatska), Tatjana Vasle (Slovenija) i Ivana Dimitrijević (Srbija) u mlađim kategorijama, dok će starije takmičare ocenjivati Maria Temeši (Mađarska), Ulf Bastlein (Austrija), Dragana Radaković (Srbija), Vesna Šouc (Srbija) i Dan Pataka (Rumunija).

Propozicije, discipline u okviru kojih se održava takmičenje i obavezne kompozicije prema kategorijama moguće je pogledati na sledećem linku.

Prijave se vrše isključivo elektronskim putem na sledećem linku.

Međunarodno takmičenje solo pevača „Lazar Jovanović“ svojim višedecenijskim postojanjem sa pravom važi za jedno od najvećih i najznačajnijih operskih takmičenja u zemlji i šire. Svake godine takmičenje dočeka preko stotinu učesnika iz skoro deset zemalja. Takmičenje je namenjeno mladim umetnicima spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmere svoje znanje, umetničke kvalitete i prikažu svoj talenat. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svetske muzičke scene i pedagogije, a pobednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari, osvajajući svetske koncertne podijume i operske scene.

Izvor: Kulturni element

Dodaj komentar